Снимка: Facebook

Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел отваря врати за даровити деца от съседни страни и става балканско училище за музикални инструменти. Министър-председателят Бойко Борисов е обещал пълна подкрепа за реализирането на този проект, съобщи правителственият пресцентър.

Бойко Борисов заедно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на града Коста Каранашев провериха ремонта на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев".

Кметът Коста Каранашев е заявил, че има намерение след ремонта училището да приема даровити деца от съседни страни като по този начин учебното заведение ще се превърне в балканско училище за музикални инструменти. Пред премиера Борисов той е изтъкнал професионализма на преподавателския състав в училището.

Ремонтните дейности в училището са по проект, финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., на обща стойност 3.8 млн. лв. Със средствата ще бъде подменена дограмата, ще бъде изградена нова осветителна инсталация. Предвидени са пари и за подобряване на енергийната ефективност на вече съществуващите учебни корпуси и общежития, както и за осигуряването на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Предвижда се изграждане на нова многофункционална зала. Символичната първа копка на ремонта е направена на 24 май тази година, като срокът за изпълнение е до 15 януари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase